Tips vid billig framkallning

Här kommer tips när du ska framkalla bilder! Det finns som sagt många företag online som erbjuder billig framkallning, dock finns det en del att tänka på innan du beställer. Billig framkallning kan nämligen i värsta fall betyda slarvig framkallning och bilder som du inte blir nöjd med. Låt dig därför inte lockas av billiga erbjudanden om framkallning, innan du har tagit reda på vad andra kunder tycker om företaget.
Det finns flera bra konsumentsajter som erbjuder sina besökare att ranka olika företag, däribland framkallningsfirmor online. Här kan du läsa om vad tidigare kunder tycker, vad som var bra och dåligt med framkallning och hur många poäng som de totalt vill ge företaget. På det viset slipper du gå på nitar själv. Bra konsumentsajter att besöka är till exempel Pricerunner och Kelkoo. Här hittar du också prisjämförelser, så att du kan få den billigaste framkallningen av den bästa kvalitén.
Guide till framkallning online

För det första måste du se till att du har rätt format på dina bilder. De ska antingen vara i JPEG (kan också stå jpg, jpeg eller jpe), Bitmap eller bmp, eller en Zip-fil som bara får innehålla bilder i JPEG-format. De här formaten är standard på bilder, men det kan också hända att du har fotat i ett annat bildformat. Andra format är till exempel .raw, som finns på digitalsystemkameror. Då måste du spara om bilden till något av de nämnda accepterade formaten.

Därefter väljer du en bra framkallningsfirma online, som känns trygg, pålitlig och dessutom billig. Här skapar du ett konto, laddar upp dina bilder och väljer vilken storlek de ska framkallas i. När allt är klart skickar du inte bilderna genom att tryck på beställ-knappen. Om du ska ha fotona till ett speciellt datum bör du noga kontrollera leveransvillkoren, så att du verkligen hinner få hem dem i tid. Se alltid till att lägga på några extra dagar för säkerhets skull.